Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

4.1 Bij de school betrokken...

Ouderbetrokkenheid

Ouders kunnen op verschillende manieren betrokken zijn bij de school. Ze hebben medezeggenschap in de vorm van een medezeggenschapsraad, kunnen de school helpen in de activiteitencommissie of helpen bij activiteiten of onderwijsondersteunende zaken, zoals het verzorgen van feesten, helpen bij knutselactiviteiten, zwemmen en oefenen van de musical.

 

We nodigen ouders regelmatig uit om het werk van hun kinderen te bekijken. Dit zijn de inloopuurtjes die we twee keer per jaar organiseren. Kinderen mogen hun (school) werk dan laten zien. Aan het begin van het schooljaar nodigen we ouders uit voor een informatie-uur in de groep van hun kind. Ouderbetrokkenheid is belangrijk voor zowel het kind als de school.

In de maandelijkse nieuwsbrief staan actuele zaken en activiteiten van de school. Via Parro wordt het groepsnieuws verspreid naar ouders. 

 

Oudergesprekken

Drie keer per jaar zijn er individuele tien minuten gesprekken. Deze gaan over de resultaten op de toetsen en het welbevinden van het kind. Ouders kunnen dan ook aangeven hoe zij vinden dat het met hun kind gaat. Wanneer ouders behoefte hebben aan een gesprek, kunnen zij altijd een afspraak maken met de leerkracht van hun kind.

 

Informatievoorziening

De Oliebron heeft een website waar veel informatie op staat. De nieuwsbrief bevat recent nieuws. Deze wordt op maandag per e-mail verstuurd. E-mailadressen van ouders worden door leerkrachten ook gebruikt om informatie te verstrekken over de groep of het doorgeven van een persoonlijk bericht. We gebruiken de app Parro als communicatiemiddel met ouders. Belangrijke informatie wordt via Parro met de ouders gedeeld en ouders kunnen zo altijd contact opnemen met de leerkracht. 

 

Informatievoorziening gescheiden ouders

Beide ouders hebben recht op informatie over hun kind. Wanneer ouders gescheiden zijn verandert dit niet. We nodigen daarom beide ouders uit voor de oudergesprekken en wij gaan er in principe vanuit dat de ouders samen op het gesprek komen. Dit is in het gezamenlijke belang voor hun kind. Als dit echt niet mogelijk is, kan er overlegd worden met de school over het voeren van twee gesprekken. Beide ouders kunnen op de hoogte blijven via de nieuwsbrieven en het ouderportaal.

Op onze website staat een tekst waarin de wettelijk regeling met betrekking tot informatievoorziening aan gescheiden ouders

 

Media
  • News paper-geel