Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

 

Groep 3

Met veel vrolijke en enthousiaste kinderen zitten wij in groep 3.
Wij hebben twee juffen: op maandag, dinsdag en woensdag hebben we juf Erna en op donderdag en vrijdag hebben we juf Mirjam.
Daarnaast hebben we vanwege de groepsgrootte ondersteuning van Meester Geert Jan en juf Gea.

In groep 3 leren we middels de methode Veilig Leren Lezen Kim versie in een heel vlot tempo lezen. Rond de kerstvakantie hebben we alle letters geleerd en kunnen we al boekjes lezen! Rekenen doen we met voorwerpen, liedjes, spelletjes en vervolgens een verwerking in ons schrift. Eerst beleven en daarna de sommen maken werkt het best. We maken gebruik van de methode Wereld in getallen 5.

Op de  IPad werken we 3 keer per week. Bij het leesprogramma van Veilig leren lezen hebben we het programma Zoem en Turbo lezen op de IPad. Daarnaast werken we met Junior Einstein. En af en toe een ander programma om af te wisselen.

Ook hebben we elke week gymnastiek. De bovenbouw zet dit 's ochtends klaar, dus we hoeven alleen maar om te kleden en dan kunnen we beginnen. Toestellessen en spellessen worden met elkaar afgewisseld. 

Daarnaast hebben we de vakken Muziek (123Zing), Engels (Groove me), Sociaal Emotionele ontwikkeling (KWINK), Crea, SchoolTV in ons rooster.

Ook werken we met enige regelmaat in een Circuit. BV met taal- en/of rekenspelen, maar soms ook aangevuld met een activiteit van de techniektorens.

De overgang van groep 2 naar groep 3 is best groot, dus we maken ook echt nog tijd om lekker vrij te spelen of fijn buiten te spelen.
EN... ook  activiteiten met meer bewegend leren.