Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

5.1 De resultaten van ons onderwijs

Hier doen we het voor



De resultaten van ons onderwijs, de uitstroomgegevens en de context van de resultaten kunt u vinden op Scholen op de kaart

 

Naar het voortgezet onderwijs

We bereiden de leerlingen goed voor op het voortgezet onderwijs (VO). Er wordt in het laatste jaar op de basisschool een traject doorlopen. Aan het begin van het schooljaar is er een informatieavond voor de ouders van groep 8. Ze ontvangen dan informatie over het laatste schooljaar, de voorbereiding op de nieuwe school en de gang van zaken rondom de eindtoets. Onze school gebruikt de Route8-doorstroomtoets. In het voorjaar is er de mogelijkheid de open dagen van de scholen voor voortgezet onderwijs te bezoeken.

Wij hebben een protocol opgesteld over de advisering richting het Voortgezet Onderwijs. Dit protocol kunt u vinden bij de documenten op de website. 

Na de definitieve keuze en aanmelding worden de benodigde onderwijskundige gegevens naar de school voor voortgezet onderwijs gestuurd. We volgen onze oud-leerlingen nog een aantal jaren. Hiervoor krijgen we de resultaten van de VO-scholen toegestuurd. Zo kunnen we zien of we de leerlingen goed hebben verwezen en kunnen we waar nodig ons onderwijs bijstellen.

Media
  • route8