Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

2.5 Digitaal en techniek

Digitale middelen

Jonge kinderen groeien op in een wereld waar ze voortdurend te maken hebben met de mogelijkheden van de digitale wereld. Ze groeien op met telefoons, tablets en computers om te communiceren, te leren en te creëren. Als ze in de toekomst van school komen dan zal die wereld zelfs nog meer dan nu te maken hebben met de mogelijkhe den die de digitale wereld biedt. Technologie heeft de manier waarop we samen werken en leven enorm veranderd. Nieuwe functies ontstaan en vragen om andere of nieuwe competenties, de zogenoemde 21st century skills (vaardigheden voor de 21ste eeuw).

De Oliebron speelt op deze ontwikkelingen in en bereidt leerlingen optimaal voor op die toekomst. In 2013 zijn we daarom begonnen met de invoering van iPads in ons onderwijs. Zo geven we de leerlingen de mogelijkheid om hun talenten en vaardigheden voor hun toekomst optimaal te ontwikkelen. Het gebruik van de iPad biedt veel voordelen:
Leerlingen motiveren om zelf te leren, dat is de grootste uitdaging in het onderwijs. De iPad stimuleert kinderen actief mee te doen in de les. 
*     De iPad geeft leerkrachten de mogelijkheid om het onderwijsprogramma aan te passen op de leerling. Iedere leerlingen heeft zijn eigen werktempo en eigen werkniveau. Het niveau van leerlingen binnen een klas kan zeer uiteenlopen. Met behulp van de iPad kunnen docenten goede de vooruitgang van hun leerlingen monitoren. 
Met de iPad wordt een leersituatie gecreëerd waarbij leerlingen op een motiverende manier leren met apps en methodes en waarbij de didactiek wordt afgestemd op die leersituatie. Zo leren kinderen efficiënt en op maat en worden de leerprestaties verhoogd.

*  Er zijn al heel veel educatieve apps die we goed kunnen inzetten in ons onderwijs. 

Techniek

Vanaf groep 1 komen kinderen in aanraking met techniek. We gebruiken hiervoor het onderwijs leerpakket Techniektorens. Vanaf groep vijf is dit vak een onderdeel van de talentmiddag. 

Media
  • www